Judecătorii nu-i recunosc Elenei Udrea statutul de refugiat politic

0

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica, potrivit unui anunț făcut de avocatul acesteia la dezbaterea ultimului termen din dosarul „Gala Bute”.

ÎCCJ a constatat, vineri, în dosarul „Gala Bute”, că Elena Udrea nu a primit statut de refugiat politic în Costa Rica întrucât din înscrisurile prezentate de avocaţi reiese că a depus doar o solicitare în acest sens.

„Doamna Udrea mi-a transmis azi dimineaţă un memoriu adresat instanţei prin care solicită să fie audiată utilizând mijloace de comunicare la distanţă sau comisia rogatorie, motivat de faptul că în prezent statutul Elenei Udrea este de refugiat politic în Costa Rica. Convenţia prevede ca persoanele refugiate primesc statut din cauza unor temeri, jusitificate de teama de a fi persecutată. În această cauză sunt opiniile sale politice. Având în vedere statutul pe care Elena Udrea îl are din 21 martie, în virtutea lui, solicităm insistent instanţei să fie audiată şi să i se acorde ultimul cuvânt. Indicăm un precedent în acest sens, chiar de la Înalta Curte, în situaţia lui Sebastian Ghiţă, care are alt statut, nici nu are statut de refugiat. El a fost audiat de mai multe ori de ÎCCJ în dosarele sale utilizând mijloacele de comunicare electronică la distanţă”, a precizat avocatul Veronel Rădulescu.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here