Joi se vopsesc ouăle pentru Paște. Cum trebuie fierte ca să nu se crape

0

Tradiția creștină spune că în Joia Mare se vopsesc ouăle, iar prin ele, muritorii cinstesc jertfa Mântuitorului. Ouăle roșii sunt un simbol al sacrificiului, pentru că au culoarea sângelui.

Iată câteva recomandări pentru a fierbe ouăle fără să apară crăpături:

Nu este recomandat să pui ouă reci la fiert. Trebuie să le ții 2 ore la temperatura camerei, deoarece schimbarea bruscă a temperaturii le poate sparge.

Nu le adăuga niciodată în apă fierbinte. Pui ouăle într-o oală goală peste care adaugi apă rece, iar apoi o lași la fiert.

Un alt aspect extrem de important este ca ouăle să fie fierte doar 15 minute. Dacă le ții prea mult pe foc se vor crăpa, potrivit Rețete Acasă.

Nu uita să verifici dacă sunt proaspete înainte să le pui la fiert. Iată AICI cum

Descoperă cum poți să îți dai seama dacă un ou este încă bun de mâncat

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here