Investigația jurnaliștilor de la RISE Project despre mai multe fapte ilegale ale lui Liviu Dragnea

0

Jurnaliștii de la RISE Project au publicat o amplă investigație despre mai multe fapte ilegale care ar fi fost făcute de Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților.

Ancheta RISE Project are la bază un raport secret al serviciului de informații al MAI. Acesta conține detalii despre o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ” prin care Liviu Dragnea ar frauda fonduri europene și guvernamentale.

Raportul obținut de jurnaliștii de la RISE Project detaliază „afacerile cu bani publici ale grupării, zeci de licitații, controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donații suspecte la partid, cercuri relaționale și de influență”.

Documentul prezentat de RISE Project îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA.

„Acțiunile la purtător” sunt certificate anonime. Oricine deține această hârtie, care specifică un anumit procent din acțiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. Când se mișcă hârtia, se schimbă patronul. Nu există birocrație, totul rămâne secret.

Raportul prezintă și „organigrama” grupării. Sunt trecuți în revistă oamenii de bază ai șefului PSD: afaceristul Marian Fișcuci (foto dreapta), fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea – Florinel Marinaș, fostul președinte al Companiei Naționale de Drumuri – Cristian Duică, directorul general al Tel Drum – Petre Pitiș, funcționari de la Fisc și jurnaliști locali.

Citește întreaga investigație pe RISE Project

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here