Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump a fost anulată

0
Sursă foto: Administrația Prezidențială

UPDATE

La ora 11.00, ora României, Klaus Iohannis avea stabilită o întâlnire bilaterală cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, însă Donald Trump a anulat toate discuțiile pe care le avea astăzi, inclusiv cea cu președintele Klaus Iohannis.

_________________

Klaus Iohannis se întâlnește cu președintele SUA, Donald Trump, astăzi, la ora 11:00, potrivit unui anunț făcut de Administrația Prezidențială. Șeful statului se află la Bruxelles la Summitul Alianței Nord-Atlantice.

Cei doi lideri vor discuta despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american, inclusiv în dimensiunea de apărare, conform unor surse oficiale, citate de Mediafax.

La întâlnire participă, din partea americană secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul Apărării, James Mattis şi John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Trump.

Din partea română vor fi prezenţi consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprişor şi Stelian Stoian, ambasadorul României la NATO.

Programul Summitului NATO include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliați, precum și o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan.

De asemenea, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei și Ucrainei.

Revenim cu detalii

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here