Indemnizații mai mici pentru mamele din România. Sumele scad cu sute de lei

0

Mamele din România sunt afectate de modificările aduse în domeniul fiscal. Indemnizațiile lor scad semnificativ după noua metodă de calcul a CAS.

Duminică s-a organizat un protest în centrul Capitalei. Părinții spun că „după OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimină plafonul de 35%, iar CAS se calculează ca 25% din indemnizaţia de concediu efectiv primită de fiecare. La o indemnizaţie de 3.400 lei, în luna ianuarie, o mămică a primit 3.036 lei după ce a fost oprit CAS iar acum, in luna februarie, mămica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luaţi 486 lei. Acestea sunt efectele modificării codului fiscal”.

De asemenea, se poate înregistra o scădere și în cazul viitorilor părinţi ale căror contracte de muncă nu au fost modificate, după trecerea contribuţiilor sociale de la angajator, la angajat.

Aceștia riscă să piardă sute de lei lunar din indemnizaţia de creştere a copilului, avertizează analiştii fiscali.

Potrivit Antena 1, este vorba despre acei salariaţi la care angajatorul nu a făcut transferul, a păstrat acelaşi salariu brut, iar netul din mână este mai mic.

„Este foarte important pentru cei care urmează sa devină părinti să verifice că într-adevar aceasta conversie s-a făcut de către angajaror și ca sunt protejati de aceasta problema de calcul care ar putea apărea o data ce-si depun dosarul”, transmit consultanții fiscali.

Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat că pregătește o ordonanță de urgență care să elimine inechitățile și să rezolve problema indemnizațiilor pentru mame.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here