VESTE BUNĂ! Părinții primesc câte 250 de lei pentru rechizitele copiilor

14

Angajatorii oferă și anul acesta un ajutor financiar părinților pentru achiziționarea de rechizite și haine la începerea noului an școlar.

Ajutorul se dă sub forma unui tichet cadou, iar valoarea medie a acestuia este estimată la 200-250 lei/copil/angaja și se pot oferi până pe 18 septembrie.

Astfel de tichete cadou pot fi acordate de către instituțiile private din toate domeniile de activitate și se oferă din bugetul de cheltuieli sociale. Totodată, sunt scutite de contribuțiile patronale și sunt deductibile fiscal în limita a 2% din fondul de salarii.

„În ultimul timp, putem observa o atenție mărită a angajatorilor față de pachetul de beneficii extra-salariale, iar avantajele se extind de la angajați la copiii acestora, până la gradul de educație la nivel național, pe termen lung”, a afirmat un director general al unuia dintre cei mai importanți emitenți de tichete valorice din țară.

În România, ocaziile cu care se acordă tichete cadou din fondul de salarii sunt evenimentele tradiționale: 8 Martie, Paște, 1 Iunie și Crăciun. Mai nou, a atras atenția angajatorilor și începerea școlilor, a grădinițelor sau a zilelor de naștere sau onomastice ale angajaților.

În Franța, spre exemplu, tichetele Cadhoc se oferă și cu ocazia căsătoriei unui angajat sau a venirii unui nou membru în familie.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

14 COMENTARII

 1. De ce aveti voi certitudinea ca vor ajunge la angajat aceste tichete? Nici cele de concediu nu au ajuns, asa ca ori sunteti tampiti ori va drogati?

  • Tichetele cadou- indiferent de destinația acestora, sunt o facilitate fiscala la urma urmei nu o obligație a vreunui angajator. Așadar rămâne la latitudinea angajatorului dacă le acorda sau nu. Personal, ca și angajat, ma bucur de apariția acestor facilități în codul fiscal deoarece șefii mei considera esențial pachetul de beneficii extra-salariale. Oameni buni, puneți osu la munca – bonusurile nu vin doar pentru prezenta.

   • D-na Mihaela sa nu generalizam deoarece sunt angajati care muncesc si isi vad de treaba lor. Dar angajatori isi bat joc de ei si ii tin de fraieri pe angajati ca nu isi cunosc drepturile. Deci pardon, sa nu ii bagam pe toti angajati in aceeasi oala. Sau sunteti una dintre persoanele care ii considera pe angajati ,,sclavi”????????

    • Din păcate sunt multe astfel de situatii- am trecut și eu prin cateva… La un moment dat fiecare ar trebui sa își găsească locul potrivit unde sa fie respectat și apreciat pentru efortul depus. Eu l-am găsit spre fericirea mea. Nici pe departe nu consider angajații slavi cum ma întrebați, ceea ce am spus eu acolo este ca implicarea este totul însă dacă recompensa , este pe masura trebuie cautat al loc de munca. Părerea mea este ca la un moment dat apare compatibilitatea profesionala însă dacă ne limitam nu vom fi niciodată mulțumiți de nimeni și de nimic. Revin la stire- consider astfel de facilități fiscale benefice pentru ambele parti.

 2. Doamna ElisaEr nu îmi permit sa va cataloghez nici pentru scrisul dvs deloc literar însă vad ca dvs chiar va permiteți nu doar sa ma jigniți fără sa ma cunoașteți cat și sa folositi la adresa mea injurii. Ma voi adresa site-ului pentru a va afla identitatea și a va acționa în instanta pentru comentariul lăsat. La urma urmei nu v-am jignit cu nimic iar comentariul dvs este deplasat de la subiect, nu înțeleg cum de vi l-a publicat…însă vom afla. Va doresc succes!

 3. Părerea mea este următoarea!!!
  Daca vrei sa te angajezi, angajează-te legal, cu contract, platit/a minimum pe ora!!! Nu mai lucra la negru si vei primi toate beneficiile care sunt oferite angajaților, altfel șefii vor fi cei care vor avea de suferit! Dar daca tie iti convine sa lucrezi la negru si sa nu plătești taxele, normal ca nu vei beneficia legal de nici un beneficiu pe care ar fi trebui sa il ai !! In momentul in care tu te angajezi, mai cauta si drepturile tale pe internet, nu mai sta toata ziua pe fb, what’s app sau mai stiu eu alte cele… Totul e sa vrei! 😉 De putut, se poate! Părerea mea! Nu trebuie sa fie nimeni de-acord cu mine! 😉 O zi buna tuturor!

 4. As fi curios unde se poate verifica daca angajatorul si-a trecut aceste ticete la deduceri dar angajatul nu le-a primit. Si daca angajatul are dreptul sa verifice.

 5. Buna ziua.
  As dori sa precizez urmatoarele:
  1. Sunt angajată pe perioadă nedeterminată si chiar dacă am studii superioare sunt MUNCITOR necalificat cu SALARIU MINIM PE ECONOMIE.
  2. Am 2 COPII de.. 8 si 10 ani….si doresc sa stiu cum pot formula, in baza căței Hotărâri, lege se acorda aceste TICHETE PENTRU SCOLARI.
  Sper sa primesc un raspuns CÂT mai repede si va MULȚUMESC.

 6. Buna ziua. As dori sa precizez urmatoarele: 1. Sunt angajată pe perioadă nedeterminată si chiar dacă am studii superioare sunt MUNCITOR necalificat cu SALARIU MINIM PE ECONOMIE. 2. Am 2 COPII de.. 8 si 10 ani….si doresc sa stiu cum pot formula, in baza cărei Hotărâri, lege se acorda aceste TICHETE PENTRU SCOLARI. Sper sa primesc un raspuns CÂT mai repede si va MULȚUMESC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here