Încă un asigurător RCA din România are probleme. Ce s-a întâmplat

0

rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va declanşa procedura de redresare financiară la City Insurance, al patrulea asigurător RCA în 2015, potrivit promotor.ro.

După Astra Asigurări, Carpatica Asig şi Euroins, a venit şi rân­dul City Insurance să intre în vizorul Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF), după ce consiliul instituţiei a votat în şedinţa de săptămâna aceasta deschiderea proce­du­rii de redresare financiară, spun mai mai multe surse din piaţă.

Conform calculelor realizate de ASF, City Insurance ar avea nevoie de o majorare de capital de 150 mil. lei (34 mil. euro) pentru a îndeplini cerinţele minime de solvabilitate Solvency II. Suma cerută de ASF pentru capitalizare nu este mare dacă ne raportăm la sumele care au fost solicitate în cazul Astra (1 mld. lei), Carpatica (400 mil. lei) sau Euroins (400 mil. lei), iar voci din piaţă spun că asigurătorul ar putea fi salvat cu uşurinţă.

În plus, ar fi posibil ca suma să se diminueze în condiţiile în care compania cumpără programe de reasigurare bune.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, instituţia urmează să-i amendeze pe directorul general al City Insurance, Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, directorul general adjunct şi directorul de daune al asigurătorului.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here