Cea mai răspândită infecție la copii. Care sunt simptomele

0

Impetigo este o afecțiune cutanată extrem de contagioasă care apare pe față, gât sau pe mâini, la copii sau bebeluși, dar poate fi luată și de adulți.

Medicii ne avertizează că se manifestă cel mai des în sezonul rece, după o răceală, și poate apărea la copiii care poartă scutece, în zona înghinală sau pe partea doraslă, unde scutecul se atinge de piele.

Impetigo este o infecție bacteriană a pielii, care se manifestă prin apariția unor vezicule roșii la suprafața tegumentului. Aceste vezicule pot să apăra în orice parte a corpului, dar cel mai frecvent se situează în jurul gurii și nașului. Ele se pot sparge, pot secretă lichid și pot dezvoltă o crustă galben-maronie, potrivit farmaciata.ro.

Zona infectată provoacă mâncărime și disconfort bebelușului, de aceea trebuie curățată de mai multe ori pe zi, cu apă sau soluție antibacteriană, fără a fi frecată, pentru a nu spori iritația.

Dacă observați așa ceva la copilul dvs, mergeți de urgență la medic, iar acesta poate prescrie un unguent cu antibiotic. Nu lăsăți copilul să se scarpine în acea zonă deoarece poate rămâne cu semne.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here