Hollande: Decizia Marii Britanii de a părăsi UE este ireversibilă. Totul trebuie încheiat până în anul 2019

0

 Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a susținut, marţi, că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană este ireversibilă și că ar trebui să fie implementată până în anul 2019, informează Le Figaro.

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Theresa May, a solicitat UE mai mult timp pentru pregătirea ieşirii oficiale a ţării sale din Uniunea Europeană.

„Decizia poporului britanic de a ieşi din UE nu este o decizie conjuncturală, nu este o decizie dată de circumstanţe. Această decizie este ireversibilă iar noi trebuie să suportăm consecinţele”, a declarat Francois Hollande, în cadrul unui discurs susţinut la Palatul Elysée.

Preşedintele Franței a precizat că odată ce va părăsi Uniunea Europeană, Marea Britanie nu va mai avea acces la piaţa internă cu excepţia cazului în care ţara acceptă normele comune privind cele patru libertăţi de circulaţie, ansamblul reglementărilor şi o dă dovadă de o solidaritate bugetară.

Conform acestuia, invocarea Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona care declanşează ieşirea efectivă a Marii Britanii din UE nu poate fi amânată. Acesta a explicat că acest lucru ar provoca incertitudine şi instabilitate, ceea ce nu va fi bine pentru Marea Britanie, şi nici acceptabil pentru Uniunea Europeană.

„Pentru Franţa, totul trebuie încheiat până în anul 2019”, a punctat Francois Hollande.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here