Guvernul va oferi vouchere pentru ca cei defavorizaţi să poată să închirieze locuinţe

0

Vicepremierul Vasile Dâncu a susținut, luni, că Executivul vrea să facă funcţională şi să transparentizeze piaţa închirierii locuinţelor prin oferirea de subvenţii/ vouchere pentru închirierea de locuinţe.

Vasile Dâncu a anunțat că Strategia Naţională a Locuirii, unul dintre proiectele majore lansate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, va fi lăsată în dezbatere publică până la sfârşitul lunii.

„Prin această strategie, Guvernul României îşi propune să creeze premisele în vederea asigurării unei pieţe funcţionale şi transparente a închirierii locuinţelor. Cum se poate face acest lucru: prin oferirea de subvenţii/vouchere pentru închirierea de locuinţe pe piaţă sau utilizarea instrumentelor precum parteneriatele public-private pentru construcţia de locuinţe sociale. Ne dorim să avem în România o piaţă funcţională de locuinţe care implică atât sectorul public, cât şi pe cel privat, în care sectorul public joacă un rol esenţial în furnizarea de sprijin direct în sectorul locuinţelor pentru grupurile cele mai sărace şi mai vulnerabile”, a scris vicepremierul, luni, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, Executivul „intervine în mod activ pe acele teme şi sectoare specifice care se confruntă cu disfuncţionalitate de piaţă sau cu externalităţi negative şi creează stimulente în vederea unor schimbări de comportament şi a valorificării investiţiilor private în direcţia locuinţelor accesibile prin soluţii de piaţă <<asistate>>, iar sectorul privat adaptează soluţiile la nevoile în materie de locuinţe ale grupurilor sociale cu venituri medii şi mari”.

Proiectul de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică poate fi consultat AICI. Toţi cei interesaţi pot transmite propuneri până la sfârșitul lunii august.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here