ULTIMA ORĂ! Grevă generală în Sănătate din cauza sporurilor tăiate

0
Foto: Facebook Federația Sanitas

Federația Sanitas a decis să declanșeze greva generala din cauză că guvernanții au tăiat sporurilor celor care lucrează în sănătate.

Potrivit informațiilor publicate de Digi24, protestul va începe cu patru zile de pichetări, care vor avea loc pe 22, 24, 27 și 29 martie la sediile ministerelor Sănătății, Muncii, Finanțelor, dar și la sediul PSD, iar în luna aprilie urmează să se desfășoare un miting la care vor participa 20.000 de angajați din domeniul medical.

CONSILIUL NAȚIONAL SANITAS A DECIS PROGRAMUL DE PROTESTE PENTRU PERIOADA URMĂTOARE

„Astăzi, 12 martie 2018, membrii Consiliului Național al Federației SANITAS din România, reuniți în ședință extraordinară, au luat act de acumularea din ce în ce mai rapidă a nemulțumirilor angajaților din sănătate și asistență socială, legate de discriminările salariale practicate de actuala guvernare; au analizat rezultatele negocierilor purtate în ultima lună cu reprezentanții puterii, subliniind faptul că guvernanții nu iși țin promisiunile făcute – nici cele legate de modificările Legii–cadru a salarizării, nici cele privind noul Regulament de sporuri; au luat act de reacțiile spontane de protest, din ce în ce mai numeroase, înregistrate în instituțiile de sănătate și asistență socială din țară.
Ca răspuns la nemulțumirile celor peste 100.000 de membri SANITAS din întreaga țară, membrii Consiliului Național SANITAS au votat programul de proteste din perioada imediat următoare:
· 20, 22, 27 și 29 martie – pichetarea Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Sănătății;

· miting de protest în a doua jumătate a lunii aprilie;

· în paralel, Federația SANITAS începe procedurile de declanșare a conflictului colectiv de muncă;

· organizațiile membre SANITAS strâng semnături pentru pregătirea grevei în sănătate și asistență socială.

Revendicările Federației SANITAS rămân, în continuare, cele pe care le argumentează în fața tuturor factorilor de decizie, de mai bine de un an:

1. Acordarea creșterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru TOT personalul din sănătate și asistență socială.

2. Renunțarea la plafonarea sporurilor, la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite.

3. Adoptarea Regulamentului de sporuri fără Anexa 10.

4. Negocierea și încheierea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectoarelor de activitate ”Sănătate” și ”Asistență socială”.

5. Recuperarea pierderilor de venituri cauzate de aplicarea noilor reglementări salariale de la 1 ianuarie 2018, respectiv de transferul contribuțiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului”, transmit reprezentanții Sanitas printr-un comunicat de presă.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here