ghimbir

Ghimbirul este apreciat încă de acum două milenii pentru beneficiile sale importante pentru sănătate, în special în menţinerea funcţionalităţii digestive. Aromată intens şi revigorantă, rădăcina de ghimbir nu este doar un condiment, ci un adevărat izvor de substanţe cu efect terapeutic.

Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.

Ghimbirul este bogat în zingerone, shogaols şi gingerol. Acestea sunt uleiurile esenţiale care îi conferă aroma exotică şi gustul realmente deosebit. Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice.

Ghimbirul are aproape 500 de compuşi identificaţi, mulţi cu activităţi biologice cunoscute, acţionând în feluri diferite, fie influenţând o anumită enzimă sau proteină, fie sprijinind activitatea altor compuşi.

Unii consideră ghimbirul ca fiind un remarcabil aliat pentru sănătate putând trata multe afecţiuni. Cercetările asupra ghimbirului au scos la iveală proprietăţi digestive şi anticancerigene, utilizări cosmetice şi o eficienţă surprinzator de buna a ceaiului de ghimbir în tratarea cancerului de colon şi a celui ovarian.

Why-eating-ginger-is-a-must

Printre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale ghimbirului se numără:

– Ameliorarea tulburărilor digestive. Ghimbirul are un puternic efect calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, reglează pofta de mancare, neutralizează toxinele din corp şi este sudorific.

– Pierderea în greutate. Ghimbirul accelerează metabolismul, intensifică arderea grăsimilor şi contribuie la eliminarea toxinelor din corp, fiind un real adjuvant în curele de slăbire.

– Tratarea tulburărilor respiratorii. Tot ghimbirul contribuie la eliminarea mucozităţilor depuse la nivelul plămânilor, ameliorând simptomele astmului. De altfel, în China, se prepară un suc din ghimbir si morcovi pentru a trata bolile respiratorii. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.

– Grăbirea vindecării răcelilor. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant ideal în inflamaţiile gâtului, sinuzite, febră, eliminare de mucozităţi şi congestii respiratorii.

– Prevenirea efectelor secundare ale chimioterapiei. Ceaiul din rădăcina de ghimbir s-a dovedit util şi în tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut chimioterapie. Pe lângă faptul că înlătură senzaţia de greaţa, ghimbirul ajută şi la combaterea ameţelilor şi a vertijurilor care se instalează uneori în urma administrării tratamentului oncologic.

– Combaterea inflamaţiilor şi a infecţiilor. Fiind un excelent antiinflamator şi un foarte bun antiseptic pentru organism, ghimbirul mai este numit şi antibiotic natural.

– Tratarea reumatismului. În medicina naturistă, persoanelor care suferă de reumatism le este recomandată o cură cu tinctură de ghimbir, câte o linguriţă dizolvată în 100 ml de apă, administrată de trei ori pe zi.

– Îngrijirea pielii. Ghimbirul este un ingredient deseori introdus în loţiunile corp cu efecte anti-aging, deoarece hrăneşte epiderma şi conferă pielii mai multă supleţe. Datorită conţinutului bogat de acizi aminaţi, fosfor şi magneziu, ghimbirul este utilizat şi în formulele revitalizante ale cremelor de faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.