Germania promite susținere guvernului Republicii Moldova în implementarea Agendei de asociere la UE

0

angela merkelGuvernul Germaniei va acorda susținere executivului de la Chișinău în procesul de implementare a Agendei de asociere dintre Republica Moldova și UE, a dat asigurări Angela Merkel, într-un mesaj trimis luni premierului moldovean Pavel Filip, cu prilejul recentei sale învestiri în funcție, informează IPN.

Agenda de Asociere, negociată cu Comisia Europeană, reprezintă instrumentul principal de implementare a Acordului de Asociere și înlocuiește Planul de Acțiuni Republica Moldova-UE în cadrul Politicii Europene de Vecinătate a UE.

Republica Moldova „se confruntă cu mari provocări economice, politice și sociale. În efortul dumneavoastră de a realiza reforme importante în cadrul structurilor și instituțiilor moldovene, precum și pentru implementarea agendei de asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană, va puteți baza în continuare pe susținerea guvernului federal”, se arată în mesajul cancelarului Angela Merkel, citat într-un comunicat de presă al guvernului moldovean.

Cu acest prilej, Angela Merkel i-a urat lui Pavel Filip inspirație și mult succes în soluționarea problemelor care îi stau în față.

Guvernul condus de Pavel Filip a fost învestit de parlamentul de la Chișinău la 20 ianuarie 2016.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here