Florile la inmormantare si priveghere, o traditie pastrata

0

Se spune despre romani ca sunt conservatori si tradionalisti si ca nu se dezic de traditiile ce se impun la momente de rascruce, cum sunt evenimentele funerare. Ca drept dovada, serviciile funerare clasice sunt un interes. Pana si florile alese pentru astfel de momente se supun unor reguli.

Ce rol au aranjamentele florale in astfel de momente

Exista un traditie legata de acestea. In trecut, coroanele de flori erau comenzi speciale, executate de maini dibace. Pentru ca erau impozante, speciale si costisitoare nu oricine putea avea la inmormantare coroane de flori. In general erau oferite celor care in viata fusesera servitori ai patriei, parte din armata.

In timp insa, lucurile s-au schimbat. Au inceput sa se diversifice serviciile funerare astfel ca acum exista diverse astfel de aranjamente florale ce se pot realiza. Ca alternativa a celor din flori naturale sunt coroanele din materiale sintetice, din flori artificiale. Pot fi realizate coroane in forme diverse, folosind culori anume si tipuri de flori anume. Cel care opteaza pentru astfel de coroane are in vedere relatia cu defunctul si bugetul disponibil.

Creativitatea celor care ofera astfel de servicii, dupa cum exista si la https://funerarenonstop-bucuresti.ro, nu omite insa regula de baza atunci cand florile pentru inmormantare sunt alese.

Ce flori sunt de ales si ce flori sunt total nepotrivite

Nu orice este bine de ales, tinand cont de importanta momentului si de solemnitatea acestuia. Agentiile de profil prefera sa includa in pachetele de servicii funerare si aranjamentele. In plus, ofera consiliere celor care nu stiu ce sa aleaga. Dincolo de asa zisele preferinte se tine insa cont de ceea ce semnifica fiecare tip de floare.

Garoafele

Ocupa primul loc in topul preferintelor, fiind identificate ca florile mortii. Multi evita acest tip de floare intocmai pentru ca aminteste de corelatia aceasta. Sunt si cele mai ieftine, un motiv in plus pentru care nu ar trebui uitate florile atunci cand participi la un priveghi si/sau inmormantare.

Trandafirii

Sunt flori mai sofisticate asadar sunt alese de catre cei care au avut o relatie speciala cu defunctul. Coroanele cu trandafiri sunt mai scumpe, dar si mai rezistente, elegante si impunatoare. Pot fi alesi trandafirii rosii, albi sau galbeni.

Crizantemele

Fac si ele parte din clasa de flori potrivite si accesibile. Acestea pot fi combinate si cu alte tipuri de flori in aranjamente bogate sau la coroane diverse ca design. Paleta de culori este vasta, dar sunt preferate adesea cele albe sau galbene, cele roz doar daca este cazul unei persoane de sex feminin si mai ales o persoana tanara.

Crini

Nu este gresit sa te prezinti cu crini in mana atunci cand mergi la un priveghi. Se spune despre crini ca sunt semn al puritatii, deci mai cu seama cei albi sunt preferati. Poate ca o legatura aparte o are si mirosul lor puternic, care nu este insa deranjant intr-un astfel de context.

Pe scurt spus, sunt preferate florile care rezista destul de bine si nu se ofilesc rapid, dat fiind ca privegherea dureaza in medie 3 zile. Sunt de evitat florile fragile, care amintesc de simbolistica vietii, lalelele spre exemplu.

Stiati ca?

Se spune despre florile aduse la capataiul unei persoane ca trebuie sa fie cu sot, un numar par. Acest lucru are in spate simbolistica faptului ca dincolo de moarte cel trecut in nefiinta isi gaseste perechea si nu va dainui pe pamant, ratacind. Alte povesti spun despre ingerul pazitor ce il insoteste pe cel trecut in nefiinta. Cert este ca florile, fie ele in aranjamente sau pur si simplu, ar trebui sa fie cu sot, la fel ca si numarul de lumanari aprinse la capataiul acestuia.

Cat despre forma coroanelor, acestea sunt de obicei circulare, semnificand insasi viata. La ora actuala sunt destul de multe forme ce pot fi alese.

Daca te-ai gandit vreodata de ce tocmai florile poarta o asa simbolistica, ei bine explicatia consta in metafora despre viata. Florile ca expresie de a fi in floarea varstei, il conduc pe defunct pe ultimul drum, amintind de trecerea lui prin viata pe un drum al florilor, culorii si a mirosului placut. De asemenea, ideea bradului este straveche. In trecut nu existau fonduri pentru steagurile specifice utilizate in biserica la procesiuni, iar drept inlocuitor erau folositi pui de brazi impodobiti. De-a lungul timpului s-a mentinut acest obicei, dar iata ca transformat intr-un aranjament.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here