Festivalul Filmului European își deschide astăzi porțile în București

0

Astăzi începe Festivalul Filmului European. Ediția cu numărul 21 va fi inaugurată cu Cealaltă Parte a Speranței (2017), în regia lui Aki Kaurismäki, filmul fiind prezentat în premieră în România, la gala de deschidere a Festivalului. Gala va avea loc la Muzeul Național de Artă al României (MNAR), un spațiu nou pentru Festival, care oferă publicului, în plus față de proiecțiile cinematografice, și descoperirea artelor prin experiențe vizuale inedite datorită tehnologiei VR (realitate virtuală).

Filmul Cealaltă parte a speranței, care va deschide, de asemenea, și edițiile locale ale Festivalului, este o încercare onestă de empatie și înțelegere, prin schimbarea perspectivei asupra temelor dureroase și de neevitat cu care se confruntă societatea europeană contemporană. Cu toate acestea, abordarea cu umor îi va lăsa spectatorului o reconfortantă stare de bine, alimentată de momentele de umanitate tandră. Importanța subiectului este dovedită prin continuarea în manieră similară, a preocupărilor regizorului. Astfel, filmul este al doilea din seria „orașe port / port city, din care face parte Le Havre (2011), film care a deschis FFE în 2012.

Festivalul va continua în București până pe 11 mai, la sălile: Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului – Studioul „Horia Bernea”, Muzeul Național de Artă al României, Centrul Ceh, Institutul Cervantes și Spațiul Public European, apoi va călători în țară: Iași (12 – 14 mai), Tîrgu Mureș (19 -21 mai), Gura Humorului (19 – 21 mai) și Timișoara (26 – 28 mai).

Accesul la proiecțiile din țară și de la centrele culturale din București este gratuit. Accesul la Cinema Elvire Popesco și la Cinema Muzeul Țăranului – Studioul „Horia Bernea” se face numai pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de la casele de bilete ale cinematografelor sau, online, de pe Eventbook: https://eventbook.ro/program/festivalul-filmului-european-2017

FFE va premia trei dintre spectatorii plătitori de bilete cu câte un abonament pe un an la MUBI.com. Detalii pe website-ul Festivalului: http://ffe.ro/2017/te-premiem/

Festivalul propune publicului, pe lângă programul tradițional de producții cinematografice, ateliere de educație cinematografică, întâlniri cu echipe ale unor filme din Festival și dezbateri.

Programul complet al proiecțiilor este disponibil aici: http://ffe.ro/2017/programfilme/

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, sub egida EUNIC România, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene, cu sprijinul ambasadelor și centrelor culturale europene, al Muzeului Național de Artă, al Muzeului Țăranului Român/Cinema Muzeul Țăranului, al Institutului Francez – Cinema Elvire Popesco, al Centrului Ceh, al Institutului Cervantes, al Spațiului Public European, al UCIN și al Biroului de Informare al Parlamentului European.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here