Festivalul Filmului European e online

0

12977262_1102527059786299_8712769590192823222_o

De astăzi, puteți găsi online primele informații despre cea de a XX-a ediție a Festivalului Filmului European pe site-ul www.ffe.ro. Ediția aniversară FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai în București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Tîrgu Mureș și Timișoara.

Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile, și vă putem împărtăși câteva dintre noutățile (și superlativele) actualei ediții:

• cel mai mare număr de filme dintre toate edițiile anterioare: 85
• cel mai mare număr de săli de proiecție în București: 8. Acestea sunt: Cinemateca Eforie, cinema Elvire Popesco, cinema Pro, Institutul Cultural Român, Spațiul Public European, Institutul Cervantes, Centrul Ceh, Institutul Italian de Cultură « Vito Grasso ». Partenerii tradiționali ai Festivalului, centrele și institutele culturale, s-au străduit să contribuie la atmosfera sărbătorească a unei ediții aniversare prin oferirea spațiilor lor pentru proiecții gratuite.
• cel mai mare număr de orașe în care FFE organizează proiecții : 6. În afară de București, Festivalul are în 2016 ediții la Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Timișoara și Tîrgu Mureș, ajungând astfel în premieră în Baia Mare și Cluj-Napoca.

Ambasadorul onorific al ediției aniversare este Anca Damian, care a avut generozitatea să ne propună o idee de promovare, și a realizat clipul FFE XX. Puteți găsi pe pagina de facebook câteva imagini în exclusivitate de la filmare. www.facebook.com/ffeRomania

Printre celelalte noutăți menționăm secțiunea dedicată celor 10 prieteni speciali ai Festivalului ; ambasadorii onorifici ai ultimelor 10 ediții ale Festivalului, regizorii care ne-au oferit ideile spoturilor de promovare, regizate și produse de ei. Aflați detalii și puteți revedea clipurile în secțiunea « 10 prieteni » de pe www.ffe.ro.

Pentru că 2016 este anul Shakespeare (chiar în luna aprilie se împlinesc 400 de ani de la moartea Marelui Bard), am pregătit, împreună cu Consiliul Britanic din România, o secțiune specială, denumită « Shakespeare 400 ».

De asemenea, este un an în care muzica va avea un loc special. Veți afla mai multe în curând, dar pregătiți-vă să fiți suprinși!

FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai în București și în cinci orașe din țară, astfel:

București 5-15 mai
Baia Mare 13-15 mai
Cluj-Napoca 20-22 mai
Tîrgu Mureș 20-22 mai
Hunedoara 27-29 mai
Timișoara 27-29 mai.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, sub patronajul EUNIC București.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here