Familiile cu copii pot solicita un venit suplimentar de 400 de lei de la Primărie

19

Cei care doresc să beneficieze de un ajutor suplimentar pentru susținerea familiei trebuie să depună o cerere pentru acordarea banilor la primăria din localitatea de domiciliu.

Cererea trebuie să fie însoțită și de actele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate de fiecare membru.

Documentele necesare

Cerere şi declaraţie pe propria răspundere, Acte de identitate (carte de identitate pentru soţ şi soţie sau, după caz, pentru partener şi partenera, certificat/e de naştere pentru copil/copii sau, după caz, carte de identitate); Permis de şedere temporară, permis de şedere permanentă sau document de identitate eliberat de autorităţile române competente sau paşaportul în cazul cetăţenilor străini sau apatrizi; Certificat de căsătorie/Hotărâre judecătorească de divorţ; Hotărâre judecătorească încredinţare minor/i cu stabilirea pensiei de întreţinere;

Valoarea ajutorului de susținere a familiei variază în funcție de veniturile membrilor, după cum urmează:

Pentru familia formată din soţ-soţie sau bărbatul şi femeia necăsătoriţi al cărei venit net lunar/membru de familie se situează până la 200 de lei:
82 de lei pentru familia cu un copil
164 de lei pentru familia cu doi copii
246 de lei pentru familia cu trei copii
328 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Pentru familia formată din soţ-sotie sau bărbatul şi femeia necăsătoriţi al cărei venit net lunar/membru de familie se situează între 201 şi 530 de lei:
75 de lei pentru familia cu un copil
150 de lei pentru familia cu doi copii
225 de lei pentru familia cu trei copii
300 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Pentru familia monoparentală formată din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia al cărei venit net lunar/membru de familie se situează până la 200 de lei:
107 lei pentru familia cu un copil
214 lei pentru familia cu doi copii
321 de lei pentru familia cu trei copii
428 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Pentru familia monoparentală formată din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia al cărei venit net lunar/membru de familie se situează între 200 şi 530 de lei:
102 lei pentru familia cu un copil
204 lei pentru familia cu doi copii
306 lei pentru familia cu trei copii
408 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Familiile care au în întreținere copii de vârstă școlară beneficiază de acest ajutor în condițiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ organizate potrivit legii.

loading...
loading...
loading...
loading...

19 COMENTARII

  1. Bună ziua suntem o fam formată din 5 persoane dintre care 3 sunt copii sotul si soția va rugam dacă se poate sa ne ajutati si pe noi ptr că nu avem nici un venit eu sunt casnică sotul lucrează ocazional ne descurcam foarte greu vă mulțumim din suflet.

  2. Buna ziua, as dori sa stiu daca pot sa beneficiez de acest venit ,daca avem o autoutilitara,sotul lucrează ocazional, suntem 4 membrii, pt ca am fost la primărie si mi sa spus ca nu se poate din cauza masinii, va rog ,sa ma lămur iti si pe mine,am uitat sa spun, eu sunt casnică

  3. Buna ziua eu acum aud de aceasta lege pentru ca pe noi nu ne-a anuntat nimeni de la primarie.si vreau sa stiu e data legea in monitorul oficial?am si eu trei copii si nu ma descurc cu bani pentru copii,si ar fii minunat sa fie asa masi descurca si eu alt fel.ce trebuie sa fac mai exact.va multumesc o zi buna

  4. Buna am in intretinere 2 copii si sunt salariata sotul nu lucreaza si sunt doar eu cu un salar si alokatia copiilor de 168lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here