Electrovalvele, elemente cheie în sistemele de irigații

0

 

Oricine deține o gospodărie și se ocupă și cu grădinăritul sau agricultura știe cât de epuizantă poate fi irigarea, mai ales în plin sezon de vară, când temperaturile externe își pun amprenta asupra plantelor și a culturilor. Chiar dacă gândul celor mai mulți nu stă încă la pregătirile specifice pentru irigare, cei care au depus până acum eforturi colosale pentru a oferi culturilor cantitatea de apă necesară în plină caniculă din cauza lipsei unui sistem de irigare, se preocupă deja în legătură cu asta. Oricine s-a săturat de udarea grădinii și a culturilor în sistem clasic se orientează spre soluții mai practice, mai avantajoase.

Un sistem care îi poate scuti pe agricultori de acest efort este mai mult decât binevenit. Ei bine, soluții există în acest sens, iar specialiștii Shop Einstal ies în întâmpinarea celor interesați cu soluții complete pentru pomparea apei. Desigur, aceștia atrag atenția asupra faptului că nu poate fi făcut niciun compromis vizavi de calitate, dar nici când este vorba despre anumite componente ale sistemului de irigare.

Unii nici nu bănuiesc de importanța pe care o poate avea în buna funcționare a întregului sistem o simplă electrovalva apa. Plecând de la aceasta și continuând cu sistemul de pompare utilizat, conductele, fitingurile și racordurile, toate pot influența capacitatea de irigare a sistemului final.

Sistemul de irigare potrivit pentru nevoile proprii

Desigur, odată luată decizia de a opta pentru un sistem de irigații, există și alte întrebări pentru care agricultorii trebuie să găsească răspunsuri favorabile.

Contextele în care un astfel de sistem poate fi întrebuințat sunt dintre cele mai variate. Fiecare trebuie să stabilească motivul pentru care vizează o astfel de achiziție pentru a face apoi alegeri inspirate vizavi de elementele sistemului. Așadar, este vorba despre o grădină de dimensiuni mici, de o seră, un teren mai mare ocupat de culturi sau de un gazon? De aici începe stabilirea detaliilor privind dimensionarea sistemului de irigații, precum și stabilirea debitului necesar pentru o udare eficientă și suficientă.

Despre ce suprafață de irigare este vorba? În funcție de acest aspect, se poate determina și un cost aproximativ al sistemului. Acesta va fi deci influențat de numărul de metri liniari de conducte și tubulatură necesară, de numărul de picurătoare, de aspersoare, de electrovalve și lista continuă.

Contează și tipul culturilor ce necesită udate. Spre exemplu, cele de arbuști și plante ornamentale sunt avantajate de irigarea prin picurare, pe când pentru sarcini precum udarea gazonului este recomandat un sistem cu aspersoare.

Desigur, nu în cele din urmă fiecare trebuie să cunoască un buget aproximativ pe care este dispus să îl aloce în acest sens. Contează și sursa din care elementele sistemului sunt achiziționate. Când vine vorba despre acest sector de produse, Shop Einstal este un reper pentru publicul larg atât prin varietatea opțiunilor, cât și prin prețurile practicate.

După ce există un răspuns clar pentru toate aspectele mai sus menționate, fiecare poate decide dacă are nevoie de un sistem de irigații cu picurator sau cu aspersoare și poate continua cu luarea deciziilor în cauză. Varianta cu aspersoare, spre exemplu, presupune achiziționarea unui număr mai mare de elemente. Astfel, din alcătuirea acesteia nu trebuie să lipsească furtunul pentru apă, sistemul de automatizare, aspersoarele, racordurile, fitingurile și cuplele, electrovalva apă, dar nici conectorii, cablurile electrice și asigurarea unei surse de energie electrică.

Atunci când vine vorba despre alegerea electrovalvei, cei interesați pot cere consultanță de specialitate din partea echipei Shop Einstal, pentru a avea siguranța că au făcut o alegere inspirată. Și pentru alte elemente ce alcătuiesc sistemul de irigații, aceeași opțiune se aplică.

Esențial este ca sistemul final realizat să aibă capacitatea necesară de a furniza plantelor și culturilor cantitatea de apă necesară pentru a evita consecințele secetei sau a lipsei de apă. O udare corespunzătoare a acestora scade riscul de a contacta și boli diverse, favorizate de insuficiența apei. Desigur, nici o cantitate exagerată nu este recomandată, pentru că poate favoriza putrezirea rădăcinilor, un fenomen destul de comun. Practic trebuie responsabilitate în fiecare decizie și act, pentru ca rezultatele să corespundă cu așteptările.

Având aceste detalii la îndemână, cei interesați pot pune în aplicare planul de a alcătui un sistem de irigare corespunzător, prin care să asigure cantitatea de lichid necesară pentru culturi în sezonul călduros care urmează.

Contact: office@einstal.ro

0766 36 13 89

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here