Efectele devastatoare ale colanților asupra sănătății

0

colanții

Uşor de purtat, comozi și subţiri, trei atribute care fac din colanți un must-have al oricărei femei. Ceea ce nu știu multe persoane este faptul că aceștia dăunează sănătății, informează mic.com.

O varietate de afecţiuni ale pielii pot apărea datorită „unor haine care nu respiră bine şi menţin sudoarea aproape de piele, creând astfel multă căldură şi umezeală”, a declarat un specialist pentru sursa citată anterior.

Cel mai mare pericol este foliculita, o inflamţie a glandei sebacee de la baza firului de păr, care apare în urma fricţiunii şi a hainelor strâmte. Foliculita se prezintă pe spate la femeile care poartă sutien de sport, dar orice fricţiune care se extinde poate crea un risc, precum spinning-ul, care poate cauza foliculită pe fese.

Vaginita şi candidoza apar deseori datorită purtării de îmbrăcăminte strâmtă pe o durată mai lungă. E şi mai mare riscul pentru persoana care ia antibiotice, pentru acnee, de pildă.

O altfel de inflamaţie este intertrigo, o afecţiune dermatologică care apare pe corp în locurile umezite de transpiraţie, coapsa interioară, între fese, la subraţ sau sub sâni.  Îţi irită pielea şi îţi poate face răni. Şi să nu uităm de acnee, care poate izbucni pe spate sau piept din cauza transpiraţiei şi a sudorii.

Sursa: mic.com

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here