Ecaterina Andronescu dorește amânarea concursului de director de școli până vara viitoare

0

Concursul pentru ocuparea funcției de director în școli ar putea fi amânat până vara viitoare, conform unei modificări legislative ce a fost introdusă de Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu.

Asta ar înseamna ca funcţiile de director să fie ocupate prin concurs abia în vara anului 2017 şi nu în această toamna, aşa cum a programat Ministerul Educaţiei.

„Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an şcolar”, prevede un aliniat nou la articolul 257 din Legea 1/2011, introdus ca amendament de Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a confirmat, pentru  mediafax, existenţa modificării legislative: „Există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului”. Întrebată cum şi de ce a introdus amendamentul pe lege, Ecaterina Andronescu nu dorit să mai comenteze.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin de ministru, pe 10 septembrie, metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Procedură înscriere concurs directori.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here