E OFICIAL! Învăţământul obligatoriu a fost extins de la 11 la 15 clase

0

Senatorii și deputații au adoptat un proiect de lege care stabileşte o nouă durată şi o nouă componenţă a învăţământului general obligatoriu.

Potrivit documentului, durata învățământului general a fost extinsă la 15 ani: „Învăţământul general obligatoriu este de 15 clase şi cuprinde ultimii 2 ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preşcolar şi învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020″.

Proiectul modifică articolul 16 din Legea Educației Naționale. Acesta prevede că învăţământul general obligatoriu cuprinde doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii doi ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul liceal şi grupa mare din învăţământul preşcolar devin obligatorii până cel mai târziu în 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030. Frecventarea învăţământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvenţă la 18 ani.

Menționăm că inițiativa a fost propusă de un grup de parlamentari ai PSD și a primit aviz favorabil și din partea Guvernului, potrivit Agerpres.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here