E bine sau nu să mâncăm carne roşie? Iată ce efecte are asupra organismului

0

Pe parcursul anilor, tot mai multe articole au avertizat consumatorii cu privire la consumul de carne roşie. Totuși, noi vă prezentăm astăzi ce beneficii are acest aliment asupra sănătății.

Carnea roşie este o sursă de vitamina B

Carnea roşie este o sursă bogată de vitamina B12, care este vitală pentru buna funcţionare a aproape fiecărui sistem din corpul nostru.

Carnea roşie conţine, totodată, niveluri semnificative de alte vitamine B, inclusiv tiamina, riboflavina, acidul pantotenic, acidul folic, niacina şi vitamina B6.

Este esenţială obţinerea acestor vitamine din alimente integrale, mai degrabă decât prin intermediul produselor alimentare prelucrate, iar carnea roşie este una dintre cele mai simple moduri de a asigura un aport adecvat.

Aduce un aport semnificativ de vitamina D

Pentru persoanele care nu mănâncă peşte gras sau nu primesc o expunere directă la soare, carnea roşie poate contribui semnificativ la aportul lor de ansamblu al vitaminei D.

Carnea roşie conţine, totodată, un metabolit de vitamina D numit 25 – hidroxicolecalciferol, care este asimilat mult mai repede şi mai uşor decât alte forme dietetice ale acesteia.

Carnea roşie poate ameliora starea de spirit

Într-un nou studiu australian, femeile care au raportat consumul de 50 până la 100 grame de carne de vită sau miel pe zi au fost pe jumătate mai susceptibile de a avea depresie majoră sau de tulburare de anxietate, comparativ cu cei care au mâncat mai puţin de 50 de grame pe zi.

Sursa: csid.ro

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here