Dosarul privind adoptarea OUG 13 a fost înregistrat la PÎCCJ

0
Sursă foto: Guvernul României

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat astăzi, 27 februarie 2017, cauza cunoscută generic sub denumirea „Adoptarea Ordonanței 13”, ca urmare a declinării acesteia de către Direcția Națională Anticorupție, transmite PÎCCJ printr-un comunicat de presă.

În dosar au rezultat indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni, respectiv:

  • favorizarea făptuitorului;
  • prezentarea cu rea-credință de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. de art. 8 alin 1 lit. b din Legea 115/1999;
  • sustragerea sau distrugerea de înscrisuri;
  • sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri;
  • fals intelectual.

PÎCCJ arată că „inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție, în care procurorii, în temeiul art. 315 alin. 1 lit. b din CPP, cu referire la art. 314 alin. 1 lit. a din CPP, raportat la art. 16 alin. 1 lit. a din CPP, văzând și dispozițiile art. 63 din CPP, cu referire la art. 40 alin. 1 din CPP și art. 50 din CPP, au dispus, prin ordonanța din 24 februarie 2017, clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000, precum și disjungerea și declinarea acesteia în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție spre competentă soluționare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor anterior menționate”.

În cauză urmează a fi efectuate cercetări în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale, se mai arată în comunicat.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here