Dispozitivul care încarcă telefonul folosindu-se de procesul de fotosinteză al plantelor din ghiveci

0

O companie europeană este în curs de dezvoltare a unui dispozitiv inedit prin care ne vom putea încărca telefonul sau tableta cu ajutorul plantelor din apartament.

Sistemul, numit Bioo Lite, se folosește de procesul de fotosinteză al planetelor pentru a crea energie. În momentul în care planta absoarbe nutrienții din sol, generează electricitate care poate fi colectată de către dispozitivul Bioo Lite.

Phone_Brands_2_bfctm9

Potrivit dezvoltatorilor, sistemul poate efectua până la trei încărcări complete pentru telefoanele inteligente sau tablete, într-un ciclu de 24 de ore.

PlantPot_4_mi1m82

Tehnologia din spatele dispozitivului lor nu este decât o versiune redusă a unor panouri ce pot fi deja plasate sub sol pentru a trage energia din procesul natural de fotosinteză. Panourile mai mari pot fi plasate sub pământul din grădină, iar cele mai mici, ca Bioo Lite, în ghivecele din apartament.

1461977058_732

Potrivit celor de la Discovery News, care citează surse din cadrul celor de la Arkyne Technologies, procesul nu afectează nici fotosinteza și nici starea de sănătate a plantei.

Compania din spatele sistemului Bioo Lite țintește primele livrări până în luna decembrie a acestui an, iar prețul unui astfel de dispozitiv cu tot cu ghiveci, va fi, în Statele Unite ale Americii spre exemplu, de 135 de dolari.

Sursa: cunoastelumea.ro

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here