Dispare salariul minim pe economie? Anunțul de ultimă oră al Olguței Vasilescu

0
Sursă foto: Guvernul României

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a declarat vineri că salariul minim pe economie nu trebuie să fie impus în sectorul privat și că susține eliminarea acestuia din piața economică și păstrarea lui doar în sectorul bugetar.

Potrivit lui Teodorovici, nu pot exista salarii mai mari în administrație decât în sectorul privat.

„Statul oricum îţi oferă un statut aparte, anumite facilităţi, avantaje, o zonă în care nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat.  Eu sunt de părere că salariul minim nu trebuie impus în economie. Îl stabileşti şi îl impui în administraţie, în sectorul public, dar în sectorul privat îl dai ca şi reper şi spui aşa: cine nu are angajaţi sub acest plafon primeşte un pachet de facilităţi. Dar laşi agentul economic să îşi stabilească singur decizia pe baza unor calcule pe care le face de la caz la caz şi aplică cea mai avantajoasă soluţie. Sunt pentru ca statul să nu fie prezent în piaţă”, a declarat ministrul Finanţelor la DCNews.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a ținut să precizeze că această măsură nu este inclusă în programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE și în acest moment nu are în vedere să elimine salariul minim pe economie din sectorul privat.

„Este exclus, exclus, exclus să se elimine salariul minim pe economie. Nu există în programul de guvernare. Noi avem un ritm de creştere anual care există în programul de guvernare scris. Aşa vom face, cum am aplicat până acum, cel puţin la Ministerul Muncii tot ceea ce scrie în programul de guvernare, aşa se va întâmpla şi de acum înainte. Domnul Teodorovici şi-a exprimat o părere personală mai apropiată de mediul de afaceri. Pe noi ne interesează foarte mult salariatul şi ce duce el acasă, pentru că, dacă lăsăm o nebuloasă totală, în care nu mai există acest salariu minim, de altfel există, cred, trei ţări în Uniunea Europeană, care nu au salariu minim. Nu va fi adoptată”, a subliniat Vasilescu la RTV.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here