De ce trebuie să speli fructele şi legumele cu oțet sau suc de lămâie înainte să le consumi

0

Fructele și legumele sunt alimente care au numai beneficii asupra organismului, însă nutriționiștii ne recomandă să fim foarte atenți la ce consumăm, fiindcă majoritatea sunt tratate cu substanțe toxice. 

Pesticidele nu sunt îndepărtate cu o simplă spălare cu apă a fructelor și legumelor, de aceea îți recomandăm să urmezi acești pași pentru a te asigura că nu îți distrugi sănătatea.

  1. Evită fructele și legumele care arată impecabil.
  2. Spală frunzele legumelor cu apă calduță, apa rece elimină doar 70% dintre substanțele străine;
  3. Poți să speli fructele sau legumele cu oțet de mere sau suc de lămâie. Trebuie doar să le scufunzi într-o soluție cu 10% oțet/suc de lămâie și 90% apă, pentru 10 minute. Oțetul nu va afecta în nici un fel gustul alimentului.

Pesticidele cu care sunt tratate fructele și legumele pot duce la o intoxicare severă. De asemenea, problemele respiratorii, durerile abdominale, anemia îți arată că ai consumat alimente cu reziduuri de pesticide, potrivit ClickSănătate.ro.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here