Dacian Cioloș: Criza pestei porcine are ca principală cauză incompetenţa Guvernului

0
Sursă foto: Guvernul României

Dacian Cioloș, fost premier al României și fost comisar european pe probleme de agricultură, a declarat duminică că situația pestei porcine din țara noastră a fost cauzată de incompetența Guvernului PSD-ALDE.

Potrivit acestuia, responsabilitatea directă o are premierul Viorica Dăncilă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi directorul ANSVSA, Geronimo Brănescu.

„Vorbesc de criza pestei porcine africane, care ocupă, încet – încet, bucată cu bucată, toată ţara şi care riscă să distrugă un sector agro-alimentar întreg. Ne confruntăm în acest caz cu o criză care este extrem de gravă din acest punct de vedere. Este o criză care se datorează, din punctul meu de vedere, în primul rând incompetenţei Guvernului PSD-ALDE – şi aici aş spune că responsabilităţi directe a ceea ce se întâmplă are doamna prim-ministru, pentru că dânsa are sub control toate instituţiile care ar fi putut şi care ar trebui să ţină sub control această criză, domnul ministru Daea, în calitatea lui de ministru al Agriculturii, care vizează şi acest sector al creşterii porcinelor, şi, evident, în cel puţin aceeaşi măsură, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Brănescu”, a declarat fostul premier.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here