Cutremur de 7,1 în Mexic: Cel puțin 224 de oameni au murit

0

Un cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea preliminară de 7,1, s-a produs marţi în centrul Mexicului, anunţă Institutul american de geofizică.

Seismul a afectat centrul ţării marți, chiar în timp ce era în desfăşurare o simulare de cutremur. Bilanțul tragediei a ajuns la 224 de morți.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.

Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români.

Menţionăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetățenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale şi este pregătită să intervină, în funcție de solicitări.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here