Cum va fi vremea de CRĂCIUN și REVELION. Prognoza de ultimă oră

0

Pentru cei care se întreabă cum va fi vremea în zilele de sărbătoare din această lună și până după Bobotează, meteorologii de la ANM au realizat prognoza meteo până pe 7 ianuarie 2019.

Potrivit acestora, vremea până la finalul lunii decembrie va fi caracterizată de episoade geroase. Pentru Crăciun însă se anunţă o încălzire a vremii.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: „Se pare că în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme uşor mai caldă decât cea normală a perioadei, mai caldă mă refer la partea de vest şi nord-vest, iar precipitaţiile să fie apropiate de normal. Dacă ne raportăm la normele din perioada sărbătorilor ar trebui să fie maxime cuprinse între -6 şi 2 grade, minime -11 şi 0 grade”.

Conform meteorologilor, temperaturi peste cele normale se vor înregsitra şi de Revelion şi în primele zile ale anului.

Prognoza meteo 10 – 17 decembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra vor fi în general excedentare, iar excedentul va fi mai pronunțat local în regiunile sudice și în zonele montane din sud-vestul țării.

Vremea 17 – 24 decembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât mediile climatologice ale săptămânii, la nivelul întregii țări, iar abaterea termică va fi mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 24 – 31 decembrie 2018

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea vestică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României, potrivit ANM.

31 decembrie 2018 – 7 ianuarie decembrie 2019

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale ale săptămânii, la nivelul întregii țări. Precipitaţiile vor fi apropiate de nivelul normal acestei perioade, în aproape toată ţara.

SURSĂ: ANM

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here