Cum se prepară Pasca poloneză. Încearcă și tu acest preparat special de Paște

0

E perioada în care gospodinele își pregătesc rețetele pentru masa de Paște. Ne-am gândit să îți recomandăm o variantă de pască mai specială. Cu siguranță invitații tăi vor rămâne impresionați.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

Aluat: 150 g faină, 80 g zahăr pudră, 1 ou, 100 g unt, 160 ml de lapte, 2 plicuri de zahăr vanilat, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt;

Umplutură: 500 g brânză de vaci, 2 ouă, 40 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri faină;

Glazură: 4 linguri apă, 4 linguri zahăr, 3 linguri cacao și 1 lingură de unt.

Se începe prepararea cu aluatul. Pentru asta este necesară mixarea unui ou cu cantitatea de zahăr, se adaugă untul și se amestecă foarte bine timp de 5 minute. Într-un alt vas se amestecă făina cu cele 3 linguri de cacao, peste care se pune zahărul vanilat și praful de copt. Acest amestec uscat se toarnă peste cel cu ou, dar treptat și cu mixare continuă.

Tapetați o formă de pască și turnați 3/4 din amestecul rezultat. Se lasă la cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de 180 de grade.

În acest timp se prepară umplutura. Așadar, într-un vas adânc se pune brânza de vaci, zahărul și ouăle, se omogenizează foarte bine și se adaugă făina. Mixați tot amestecul 5 minute.

Se scoate aluatul din cuptor si se adaugă compoziția de brânză. Peste brânză se pune și restul aluatului, însă de la margine spre centru pentru a nu se amesteca. Pasca se mai bagă la cuptor pentru 40 de minute.

Nu uitați să preparați glazura. Într-un vas mic amestecați toate ingredientele și lăsați la foc mic până devine o compoziție omogenă. Amestecați continuu pentru a nu se forma cocoloașe.

Pasca trebuie lăsată la răcit timp de 60 de minute, după cere se adaugă glazura rece.

Vă dorim un Paște fericit!

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here