Cum se prepară corect VINUL FIERT și ce se întâmplă în corpul tău când îl bei

0
Foto: Studentul.info

Vinul fiert este băutura preferată a românilor în sezonul rece, însă puțini știu ce efect are acesta asupra organismului.

Datorită mineralelelor, fermenților, dar și antioxidanților și vitaminelor pe care vinul roșu le conține, acesta este un aliment benefic sănătății dacă este consumat cu moderație.

Vinul fiert ajută la reglare circulației sângelui, este un calmant pentru cei care suferă de ucer la stomac și chiar protejează vasele de sânge. Un pahar de vin fiert la câteva zile elimina cheagurile de sânge din organism și micșorează riscul de infarct.

Iată cum se prepară corect vinul fiert

  • folosești 1 litru de vin demi-dulce;
  • adaugi 3 linguri mari de zahăr, un baton mare de scrotișoară sau 2 mici, 4 boabe de piper negru și cuișoare;
  • adaugi o portocală și un măr tăiat mărunt;
  • lași amestecul să fiarbă 6 minute la foc mic cu un capac deasupra.

Se consumă cald!

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here