Cum se prepară corect murăturile. Așa rămân tari şi crocante peste iarnă

0

Dragi gospodine, cu ocazia venirii toamnei, ne-am gândit să vă arătăm cum să preparați cele mai bune murături. 

Dacă doriți ca murăturile să rămână tari, vă recomandăm să țineți cont aceste metode. Foarte multe gospodine le ignoră și din această cauză murăturile nu rezistă peste iarnă sau capătă un gust amar.

  • adăugaţi 2-3 căţei de usturoi, și astfel murăturile vor rămâne tari.
  • dacă alegeţi să pregătiţi o reţeta de murături în sare, atunci nu încălziţi saramură, și astfel acestea vor rămâne crocante.
  • cu cât se va pune mai mult hrean, cu atât murăturile vor fi mai tari.

Important! Pentru murăturile în oţet, folosiţi doar oţet alb, cu o aciditate de minim 5%. Oţetul se va dilua în proporţie de 1/3 cu apă.

Pentru murăturile în saramură, este recomandată sare grunjoasă, neiodată. La un litru de apă se adaugă între 30 – 65 g de sare grunjoasă. Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată o puteţi verifica cu ajutorul unui ou (dacă aceasta este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafaţa lichidului).

Sursa rețetei: gustos.ro.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here