Cum se fierbe corect porumbul. Toate gospodinele fac această greșeală!

0

Porumbul fiert este un aliment foarte sănătos și consumat de majoritatea românilor. Se recomandă pentru o bună funcționare a digestiei, pentru a menține sub control nivelul colesterolului, dar și pentru a asimila mai mult acid folic în timpul sarcinii.

Există câteva trucuri pentru a fierbe porumbul corect și a-i păstra proprietățile nutriționale. Din păcate, nu toate gospodinele știu cum se prepară. Iată ce trebuie să faci:

Ingrediente: porumb, unt, sare și piper.

Într-o oală încăpătoare puneți apă cu puțin zahăr. Lăsați să fiarbă timp de 5 minute și apoi adăugați porumbul, peste care puneti pănuși, dar fără mătase. Acoperiți oala cu un capac și așteptați să dea în clocot. NU trebuie să lăsați porumbul la fiert mai mult de 20 minute.

Scoateți rapid porumbul din apă, deoarece se întărește și poate căpăta un gust amar. Peste el se pune sare, piper alb și puțin unt.

Majoritatea gospodinelor nu știu că trebuie să  adauge unt la sfârșit, pentru un gust delicios și îl pun în apa în care se fierbe porumbul. Nu este recomandat, deoarece schimbă gustul și aspectul boabelor. Mai mult decât atât, untul lăsat mult la fiert devine toxic pentru organism.

De asemenea, nu uitați să adăugați puțin zahăr în apă. Acesta este recomandat atât pentru gust, cât și pentru capacitatea lui de a face porumbul mai fraged.

 

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here