Cum să prepari salata de toamnă la borcan. O rețetă simplă și gustoasă

0

Dragi gospodine, avem astăzi pentru voi o rețetă simplă și rapidă de salată de toamnă. Salata de toamnă este un preparat gustos și aromat și este perfectă pentru zilele de iarnă. 

Ingrediente:

  • 1 kg gogonele;
  • 0,500 kg morcovi;
  • 2 kg gogoșari;
  • 3 cepe;
  • 1 legătură frunze de țelină;
  • 150 ml ulei;
  • 150 ml oțet;
  • 150 gr zahăr:
  • 1 lingură de sare
  • 1/2 linguriță piper boabe;
  • 2-3 foi de dafin.

Mod de preparare:

Spălați cu grijă toate legumele și apoi tăiați-le fideluță. Curățați gogoșarii de semințe și apoi tocați-i. Tăiați fâșii gogonelele. Morcovii se dau pe răzătoarea mare. Tăiați ceapa fideluță, și apoi tocați frunzele de țelină.

Puneți într-o oală uleiul, oțetul, zahărul, sarea, piperul, foile de dafin și lăsați-le să dea în clocot.

Când a început să fiarbă, adăugați, rând pe rând, legumele tocate și amestecați bine totul.

Din momentul în care au început să fiarbă, lăsați fix 15 minute să se opărească și să scadă, amestecând din când în când.

După ce le-ați opărit, luați borcanele și umpleți-le, apoi le puneți-le la bain-marie.

Se scot borcanele, se înfășoară într-o pătură groasă și se lasă să se răcească lent.

Când s-au răcit se pot depozita în cămară.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here