Cum să prepari corect mămăliga. Majoritatea gospodinelor fac această greșeală

8

Mămăliga se găsește mereu pe masa românilor, deoarece este un preparat delicios, nu necesită mult timp pentru preparare și de asemenea, este recomandată în perioada postului.

Foarte multe gospodine se plâng că nu le iese o mămăligă perfectă și că se produc acele cocoloașe inestetice și greu de înghițit.

Iată cum trebuie să preparați corect mămăliga:

Folosiți o oală de tuci în care puneți apă rece și sare. Presărați deasupra câțiva fulgi de mălai și amestecați. Lăsați totul la foc mic timp de 5 minute.

După 5 minute, apa începe să fiarbă și trebuie să adăugați o cantitate mai mare de mălai. Aceasta este cea mai importantă etapa! Turnați mălai cu o mână, iar cu cealaltă amestecați foarte bine cu ajutorul unui tel. Când mămăliga capătă consistența dorită o lăsați la foc mic și puneți deasupra un capac de sticlă.

După încă 5 minute opriți focul și o răsturnați pe un blat de lemn. Vă recomandăm să o tăiați cu o ață.

ATENȚIE! Este obligatoriu să folosiți un mălai superior și natural, deoarece păstrează cea mare parte din calitățile boabelor de porumb. De asemenea, mămăliga nu trebuie fiartă până afumă deoarece apar substanţe toxice precum acrilamida, iar toţi aminoacizii benefici dispar, lăsând în urmă doar compuşi cancerigeni. Aceasta este greșeala pe care o fac multe gospodine.

loading...
loading...
loading...
loading...

8 COMENTARII

   • si eu pun malaiul in apa deja fiarta,daca pui malaiul in ploaie nu face cocolosi,se pune malai cat crezi ca o vrei de groasa si ea incepe sa se ingroase apoi nu se mai pune malai se lasa sa fiarba la foc mic mai mult de 5 min ca in 5 min nu e fiert malaiul e cruda mamaliga …oricum mie imi iese de fiecare data ,si eu nu pun niciodata capac,eu mestec incontinuu la fiecare 2,min

 1. Eu spal faina de malai inainte de a o folosi si nu se fac cocoloase fiind uda si o fierb aproximativ 30min,cand e aproape gata pun o lingura de faina alba.

 2. Pune-ti apa la foc intr-o uola cand fierde se adauga un cubulet de knor si o lingurita da ulei di masline duoa aia incet incet adauga-ti malaiu la foc mic si mesteca-ti bine si nu devin gogolosi nu o face-ti nici tare nici muoale.Pofta buna

 3. Despre ulei in mămăligă am mai auzit dar sa pun un cub de knor, nu!
  Si de ce sa mai intoxicam si mămăligă cu adaosuri?
  Daca adaugi faina in ploaie chear înainte sa fiarbă apa nu ies niciodată cocoloașe. Apoi o lași la fiert cat este necesar. Mesteci pana se invarte după lingura de lemn ca un colac….

 4. Nu mai stie nimeni sa faca mamaliga,nu mai stie nimeni de fåcåleţ,malaiul cel mai bun e cel din porumb macinat fara alte ingrediente,mamaliga buna e cea facuta la foc de lemne,ies cocoloase pentru ca nu e lasata sa fiarba bine

 5. Nu toate făinile sunt la fel! Doar cea grisată se fierbe 5 minute,dar sunt făini care trebuie sa fiarbă 20-30-40 de minute,amestecând continuu,că altfel se prinde. Cititi instrucțiunile de pe pungă. Ca sa nu aibă cocoloașe se adaugă câte puțin, în ploaie, amestecând la început cu un tel,energic. Apoi,când am pus toată făina și mămăliga a devenit mai groasă și nu mai putem amesteca cu telul,luăm o lingură de lemn sau un făcăleț.Eu nu pun altceva în apă, decât sare. Și prefer făina care trebuie să fiarbă mai mult,e mai gustoasă .Cea care fierbe repede,ca grisul, o folosesc doar ca să mai îngroș mămăliga dacă a ieșit prea subțire. Pentru fiert se folosește oala de tuci sau de cupru,dar eu nu le am și atunci folosesc o oală de inox cu fundul gros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here