Cum să prepari corect mămăliga. Majoritatea gospodinelor fac această greșeală

0

Mămăliga se găsește mereu pe masa românilor, deoarece este un preparat delicios, nu necesită mult timp pentru preparare și de asemenea, este recomandată în perioada postului.

Foarte multe gospodine se plâng că nu le iese o mămăligă perfectă și că de cele mai multe ori se produc acele cocoloașe inestetice și greu de înghițit.

iată cum trebuie să preparați corect mămăliga:

Folosiți o oală de tuci în care puneți apă rece și sare. Presărați deasupra câțiva fulgi de mălai și amestecați. Lăsați totul la foc mic timp de 5 minute.

După 5 minute apa începe să fiarbă și trebuie să adăugați o cantitate mai mare de mălai. Aceasta este cea mai importantă etapa! Turnați mălai cu o mână, iar cu cealaltă amestecați foarte bine cu ajutorul unei ustensile din lemn. Când mămăliga capătă consistența dorită o lăsați la foc mic și puneți deasupra un capac de sticlă.

După încă 5 minute opriți focul și o răsturnați peste un fund de lemn. Vă recomandăm să o tăiați cu o ață.

Greșeală pe care o fac gospodinele este că nu folosesc ustensilă de lemn, ci metalică, ea fiind cea care produce cocoloașe, deoarece este mai greu de manevrat.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here