Cum să faci cele mai gustoase brioşe. 3 rețete simple și rapide

0

Cele mai simple reţete cu brioşe sunt preferate de cei ce nu au timp de pierdut în bucătărie. Brioşele reprezintă o gustare dulce excelentă pentru micul dejun, alături de cafea sau ceai. În funcţie de preferinţe, aluatul de brioşe poate fi realizat cu ciocolată, vanilie, mere, scorţişoară sau chiar zmeură.

Vă prezentăm cele mai simple reţete de brioşe:

Brioşe cu fulgi de ciocolată

briose cu fulgi de cioco

Una din cele mai simple reţete de brioşe sunt cele cu fulgi de ciocolată, pentru care aveţi nevoie de: 250 de grame de făină, 150 de grame de zahăr, 6 grame de praf de copt, un sfert de linguriţă de sare, un ou, 200 de mililitri de lapte, 100 grame de unt topit, un plic de zahăr vanilat, o coajă de portocală şi circa 2 linguri de fulgi de ciocolată.

Pentru a prepara brioşele cu fulgi de ciocolată trebuie să începem prin a încinge cuptorul la o temperatură de circa 190 de grade Celsius. Amestecăm apoi bine, într-un vas, făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Într-un alt recipient amestecăm laptele cald, untul topit, coaja de portocală, zahărul vanilat şi oul. Într-un final adăugăm ingredientele umede peste cele uscate şi le amestecăm uşor.

Următorul pas este să punem fulgii de ciocolată în ingredientele deja preparate şi să ungem apoi formele de brioşe cu puţin ulei. Aşezăm formele într-o tavă, apoi turnăm aproape 3 linguri de aluat în fiecare recipient, asigurându-ne că există un spaţiu de circa un deget până la buza formei. Se introduc în cuptor şi se lasă pentru aproximativ 20 de minute.

Brioșe cu zmeură

briose cu zmeura
Brioşele cu zmeură necesită următoarele ingrediente: un sfert de linguriţă de vanilie, un ou, 180 ml de lapte, 115 grame de unt topit, un sfert de linguriţă de sare, 2 linguriţe de praf copt, 100g + 2 linguri de zahăr, 170 grame de făină şi 230 de grame de zmeură.

Modul de preparare a brioşelor cu zmeură este asemănător cu cel prezentat anterior. Astfel, vom amesteca într-un vas făina cu cele 100 grame de zahăr, alături de praful de copt şi sare. Într-un alt recipient vom amesteca untul topit, laptele, oul şi vanilia. Turnăm apoi treptat cea de-a doua compoziţie peste prima, amestecând. Adăugăm apoi zmeura. Umplem după aceea formele de brioşe şi le punem la cuptor pentru circa 20 de minute. Timpul scurt de preparare face din acest preparat dulce una dintre cele mai simple retete de brioşe.

Brioșe cu vanilie

briose cu vanilie
Încă un sortiment de brioşe care îi va surprinde plăcut pe cei dragi sunt şi cele cu vanilie. Aşadar, pentru acestea aveţi nevoie de jumătate de lingură de praf de copt, 200 de grame de făină, 150 de grame de zahăr fin, 150 grame de unt, 5 ml de extract de vanilie şi trei ouă.

După ce încălzim cuptorul, începem să amestecăm într-un vas untul moale cu zahărul. Apoi adăugăm unul câte unul ouăle şi amestecăm bine compoziţia. Ulterior vom pune făina, praful de copt şi extractul de vanilie. În ultima parte vom turna aluatul în formele de brioşe, iar acestea le vom pune în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here