Cum să faci cea mai bună dulceață de gutui. Ingredientul minune pe care trebuie să îl pui

0

Dulceața de gutui are un gust deosebit de aromat și este perfectă pentru prăjituri. Multe gospodine o prepară în aceste zile, iar noi le-am gândit să le dăm niște sfaturi pentru o dulceață care păstrează esența toamnei.

INGREDIENTE: 2 kg de gutui spălate şi date prin răzătoare (10 gutui), 2 litri de apă, 120 ml de suc de lămâie, 2 linguri de coajă de lămâie, 2 kg de zahăr.

Spălați gutuile, le tăiați în bucăți și apoi le dați prin răzătoarea mare. Într-o oală puneți apă și când începe să fiarbă turnați gutuile date prin răzătoare și zeamă de lămâie. Se lasă la foc mic timp de 20 de minute.

Apoi adăugați zahărul și lăsați amestecul la fiert. Amestecați des, iar după 40 de minute puneți și coaja de lămâie. Acesta este ingredientul care îi dă aroma deosebită.

Se mai lasă pe foc încă 30 de minute și se verifică culoarea. Dacă dulceața nu a căpătat o culoare cărămizie și un aspect gros, atunci vă recomandăm să o mai lăsați puțin pe foc.

Când e gata trebuie să turnaţi dulceaţa în borcane fierbinţi şi să le acoperiți cu capace. Vă sfătuim să le sterilizați într-un vas cu apă clocotită.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here