bani

„Cum să faci bani?” este întrebarea care te macină zi de zi, ora de oră, nu? Prin dezvoltarea unor obiceiuri financiare sănătoase, vei reuși să depășești cu brio această perioadă neagră din punct de vedere economic.

Cea mai bună modalitate de evitare a dezastrului financiar este să preiei controlul asupra economiilor tale.

Uite 5 obiceiuri financiare care te vor ajuta să găsești răspuns la întrebarea „Cum sa faci bani?”:

1. Stabilirea unui buget lunar

Dacă îți planifici cheltuielile, vei putea lua decizii mai bune legate de banii tăi. Noi îți prezentăm câteva modele care te-ar putea ajuta:

a) Investește 20% din câștig, nu te atingi de acești bani indiferent de situație, și restul de 80% folosește-i pentru a trăi;

b) Aloca 20% pentru economii, 50% pentru nevoi si restul de 30% pentru mofturi;

c) 20% pentru zile negre (jumătate pentru pensie, jumătate pentru un cont de economii), 60% pentru nevoi, 10% pentru cheltuieli neașteptate și 10 pentru distracții.

2. Verifica-ți regulat extrasul de cont

Este important să primești o copie a extrasului de cont la intervale regulate. Băncile nu sunt infailibile. Oamenii fac greșeli, iar o greșeală în extrasul contului tău de credit te poate costa bani mulți. Este important să știi totul despre banii tăi.

3. Optimizează-ți conturile bancare

Este chiar foarte ușor să intri pe site-urile băncilor și să le alegi pe acelea care oferă cea mai bună dobândă. Dacă, spre exemplu, ai găsit o instituție care oferă dobânzi mai bune fie îți muți contul acolo fie încerci să negociezi cu banca actuală să-ți ofere aceeasi dobândă. În caz contrar, îți iei bani și ți-i duci acolo unde ești recompensat mai mult.

4. Deschide un cont de investiții

Un lucru este bine știut: cu cât începi să investești mai devreme, cu atât ai mai multe de câștigat, atât din punct de vedere financiar cât și al  experienței pe piața de investiții.

5. Setează-ți obiective financiare și ai să înțelegi cum să faci bani

Obiectivele financiare sunt baza succesului, nu doar din punct de vedere financiar, dar și din celelalte aspecte ale vieții tale. Atunci când știi ce vrei să obții este mai ușor să vezi unde greșești.

Nu contează starea finanțelor tale personale, dacă ești bogat sau sărac sau la mijloc, este nevoie de timp pentru a seta niște obiective financiare. Scrie-le în termeni pozitivi. Să fie clare. Stabilește un termen limita pentru a le îndeplini. În fiecare zi să faci câte un mic pas pentru îndeplinirea lor. E mult mai ușor să le atingi dacă te focusezi pe fiecare pas care duce la atingerea obiectivelor tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.