Cum preparăm carnea de miel ca să-i înlăturăm mirosul neplăcut

0
Foto: Taste

Se apropie Paștele, iar gospodinele pregătesc rețetele pentru a avea o masă cât mai bogată. Friptura de miel este felul de mâncare „vedetă” la Sărbătorile Pascale, de aceea ne-am gândit să vă dăm niște sfaturi pentru face un preparat fraged și fără miros specific.

Pentru că cea mai mare vină pentru miros o poartă grasimea animală, trebuie eliminată cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime.

Trebuie lăsată carnea într-un litru de apă, timp de trei, până la patru ore. Pentru frăgezire poate fi pregătită o marinadă în care să fie ţinută carnea peste noapte. Compoziţia trebuie să fie pe bază de vin, oţet, suc de lămâie, plante aromate sau condimente şi puţin ulei.

Se recomandă ca preparatele pe bază de oaie, miel, să aibă multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul. Se poate adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.

Citește o rețetă de pastramă de oaie pe Adevărul

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here