Cum îți poate schimba viața citirea Bibliei

0

Trăim vremuri schimbătoare și poate chiar surprinzătoare. Suntem acaparați de stres, începem să avem repere false în viață și învățăturile sunt fără fond. Nu mai știm ce este real, sincer, ce contează și ajungem la astfel de concluzii triste când ne dăm seama că trăim fără sens. Nu degeaba unii își setează ca punct de reper Biblia și în general cărțile cu tematică religioasă, încercând să se mențină de conceptele de bază ce contează în viață, credința, îndrumarea spre cuvântul lui Dumnezeu.

Pentru că toate sunt schimbătoare în jur, nu însă și fundamentele Bibliei, această carte de căpătai este un scop în viață spre a fi lecturată și mai ales înțeleasă. Poate fi mai mult decât relevantă o astfel de lectură, poate chiar o manieră de a începe o mare schimbare în viață, în mentalitate. Iată cum:

„De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.” – Mihai Eminescu

Până la urmă viața însăși se rezumă la a iubi pe alții și la a fi iubit. Dacă Dumnezeu iubește omenirea așa cum este ea, cu păcate, la rândul nostru trebuie să avem toleranța aceasta. După cum promit rândurile înscrise în Biblie, din iubirea față de aproapele nostru vine și mulțumirea vieții, traiul frumos și împlinit. Oricât de banal sună, am uitat să facem asta. Exact cum spunea mai marele Eminescu, – De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.

Eșți mai rău decât cel care ți-a greșit, dacă răspunzi negativ. Așadar nu fiți ofensați de cei care au un suflet întunecat, umbrit de gândire rea.

Încrederea în divinitate

Oamenii au nevoie să creadă în ceva, să se ghideze după ceva. Ce alt exemplu mai bun ar fi dacă nu divinitatea? Speranța pusă în divin, în lucrurile bune ce au să se întâmple în viața voastră este echivalentul cu pacea profundă.

Spune în Biblie: „cere și vei primi, caută și vei găsi, bate și ți se va deschideˮ. Este un exemplu perfect pentru îndemnul potrivit oricui, de a căuta necontenit, de a fi perseverent pentru a obține rezultate excelente.

Biblia, lectură care deschide minți

A studia cuvântul lui Dumnezeu este o responsabilitate morală și creștină. De aici izvorăște înțelepciunea adevărată, pentru a înțelege cum funcționează lucrurile în viață. Nu doar că lectura în sine, în general este benefică creierului, stării de bine și mentalității pe care o modelăm pe zi ce trece. În mod special această nișă religioasă, lecturarea Bibliei sau a literaturii din această sferă, cum sunt scrierile lui  Vladimir Pustan spre exemplu, pastor penticostal din Beiuș.

Uneori nici nu trebui să fim de acord cu fiecare rând citit, cu fiecare părere exprimată. Dar ceea ce citim clar devine formator de opinie. Vedem un altfel de adevăr, descoperim noi dimensuni în viață, culegem altfel de păreri și totul spre interes personal de a ne dezvolta, din toate punctele de vedere. Lectura deci deschide mintea.

Biblia poate fi un altfel de start pentru marea schimbare din viață.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here