Cod fript în unt de usturoi. O rețetă simplă pentru dezlegarea la pește. Se face în 15 minute

0

O rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă. Cum codul este cel mai popular pește la noi –  pentru că e mai ieftin, nu are o aromă atât de pregnantă și nu are mii de oase precum alți pești – , încercăm să găsim metode cât mai variate, mai delicioase și mai pe placul tuturor de a-l găti.

Rețeta de mai jos îți fură extrem de puțin timp și va fi în și mai puțin timp devorată de ai tăi, mari și mici deopotrivă, notează unica.ro.

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gătire: 10 min
  • Gata în: 15 min

Ingrediente

  • 60 g unt (la temperatura camerei)
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocată
  • 1 căpățână de usturoi tocată
  • 1 ceapă mică tocată (sau 2-3 verzi, dacă aveți)
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru prăjit
  • 4 file-uri de cod

Preparare:

Preîncălzește cuptorul!

  1. Încinge ulei într-o tigaie care nu lipește. Asezonează peștele cu sare și piper și pune-l la prăjit. 4 minute pe o parte, 1-2 minute pe cealaltă parte.
  2. Amestecă ingredientele rămase într-un bol.  Pune peste file-urile de cod combinația obținută (cam câte o lingură peste fiecare bucată și mai ține un pic pentru mai târziu).
  3. Dă tigaia la cuptor pentru 2-3 minute la temperatură mare sau până când se pătrunde peștele.
  4. Scoate din cuptor și pune restul de unt deasupra, cât sunt fierbinți file-urile.

Se servește imediat cu orez, cartofi sau mămăliguță.

ESKAPE vă urează POFTĂ BUNĂ!

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here