Clubul Sportiv „AGON” te invită la Cupa „Primii Campioni” de SUMO

0

Clubul Sportiv „AGON” va invită la Cupa „Primii Campioni” de SUMO. Evenimentul va avea loc pe 10 decembrie, la Centrul sportiv Apollo, iar competiția își propune să promoveze sportul „SUMO” în România.

Regulamentul competiției

Atât în SUMO profesionist, cât și în cel amator, regulile sunt simple. Fie forțezi adversarul să iasă de pe saltea (dohyo), fie să atingă solul cu orice parte a corpului înafară de tălpi. Lovirea cu pumnul, piciorul si ciupirea sunt interzise, însă este permisă lovirea (împingerea) cu palma și proiectarea.

Este legal să se apuce mawashi-ul (centura de sumo) din orice zonă, cu excepția celei inghinale. De asemenea, trasul de păr este o tehnică interzisă.

În SUMO profesionist există 82 de tehnici prin care se poate câștiga meciul, însă aproximativ 20 dintre acestea sunt întâlnite mai des.

Luptătorii de SUMO se bazează pe forță și viteză pentru a împinge și dezechilibra adversarul sau își folosesc echilibrul pentru a manevra și duce adversarul la sol.

Tehnica este un aspect foarte important al acestui sport, permițând luptătorilor să învingă adversari mai grei , mai puternici sau mai rapizi.

Echipament:

Colanți și mawashi (centura de sumo) pentru divizia masculin.
Dresuri sau colanți, tricou si mawashi pentru divizia de fete.

Taxa de competiție: 50 lei.

Vineri, 8 decembrie, este ultima zi de înscriere.

Mai multe detalii la tel: 0724/204 245 sau pe email: contact@frsumo.ro

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here