Cei care stau la bloc riscă amenzi usturătoare dacă administratorului îi scapă un mic detaliu

1

amenzi

Locatarii riscă să plătească amenzi usturătoare dacă administratorii blocului neglijează acest aspect care intră în fişa postului, prevăzut în Legea 10/1995 privind calitatea construcţiilor, informează evz.ro.

Administraţiile de bloc care nu deţin, nu au completată sau nu păstrează cartea tehnică a clădirii riscă amenzi uriaşe, cuprinse între 5.000 de lei si 10.000 de lei, sancţiune prevăzută în Legea 10/1995.

Cartea tehnică este un act în care sunt incluse şi drepturile proprietarilor de imobile, cum ar fi: posibilitatea asigurăii locuinţei, reabilitarea termică, scoaterea în evidenţă a aspectelor pozitive ale calităţii construcţiei, oferirea unei imagini mult mai clare persoanelor care doresc să achiziţioneze un imobil, luarea la cunoştinţă a modificărilor de structură suferite în timp de clădire.

Acest document este deosebit de important şi pentru situaţii precum calamităţi naturale, ploi torenţiale, căderi masive de zăpadă, oferind informaţii esenţiale specialiştilor care urmează să intervină la faţa locului.

loading...
loading...
loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here