Dragi gospodine, vă prezentăm astăzi cea mai simplă și gustoasă rețetă de gogoși. Din 6 ingrediente, în 6 pași simpli. O să vă reamintească de copilăria petrecută la bunici!

Timpi de preparare:

  • Timp de preparare: 5 min;
  • Timp de gătire: 10 min;
  • Gata în: 15 min.

Ingrediente:

  • 150 g brânză de vaci;
  • 1 ou;
  • 1 lingură și 1/2 de zahăr;
  • 6-8 linguri de făină;
  • 1 vârf de linguriță de praf de copt + oțet;
  • ulei pentru prăjit;
  • zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare:

  1. Bate repede oul cu zahărul. Adaugă și brânza de vaci. Cerne apoi făina.
  2. Ia cam jumătate de linguriță rasă de praf de copt, stinge-l cu puțin oțet. Toarnă peste combinația de mai sus. Amestecă bine. O să obții o compoziție destul de moale și lipicioasă.
  3. Într-o cratiță înaltă, toarnă un strat bun de ulei și încinge-l.
  4. Tapetează-ți mâinile cu făină. Formează din aluatul de mai sus niște biluțe pe care le dai, fix ca pe niște chiftele, prin puțină făină. Pune-le pe un fund de lemn, până se încinge uleiul.
  5. Pune-le cu grijă, pe rând, în uleiul încins bine. Prăjește-le pe fiecare parte până când devin rumen aurii și se pătrund.
  6. Scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să scapi de uleiul în exces. Pudrează-le cu zahăr, când se răcesc un pic.

POFTĂ BUNĂ!

 Sursa: retete.unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.