Cea mai simplă rețetă de drob de miel. Nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Paște

0

Drobul de miel nu lipsește de pe masa de Paște a românilor, de aceea ne-am gândit să vă propunem o rețetă ușor de făcut și foarte ieftină.

Ingrediente:

Organe de miel

4 legături de ceapă verde

4 legături de usturoi verde

6 ouă crude

3 ouă fierte tari

2 legături de pătrunjel

Puțin piper

4 linguri de ulei

2 legături de mărar

Puțină sare

Pentru drobul de miel aveţi nevoie de organele de la unul, doi miei, depinde ce cantitate de drob de miel vreţi să obţineţi. Din organele unui miel veţi obţine o tavă de drob.

Organele se curăţă bine de orice urmă de grăsime sau de sânge, se înlătura eventualele cartilagii şi se spăla în câteva ape reci. O atenţie deosebită trebuie acordată rinichilor care se ţin pentru câteva ore în oţet pentru a scăpa de mirosul caracteristic.

Se fierb apoi în apa rece, cam pentru 30-40 de minute şi se tăie mărunt la cuţit. Se pot trece şi prin maşină de tocat, însă eu prefer să le toc mărunt pentru a obţină textură caracteristică drobului.

Ceapă verde şi usturoiul se călesc bine cu puţin ulei şi se adaugă peste organele tăiate. Se adaugă ouăle bătute, condimentele şi verdeturile. Se coace apoi amestecul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.

Se pot adaugă şi ouă fierte în interiorul drobului pentru un aspect mai elegant. Drobul se serveşte rece, că aperitiv, cu muştar şi cu o salată delicioasă de primăvară.

Poftă bună!

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here