Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci banane cu pete maro

0

Bananele foarte coapte, dar care au un aspect mai puţin atrăgător şi care sunt, de cele mai multe ori, ocolite de cumpărători, sunt mult mai bune decât ați putea crede.

Nutriționiștii susțin că bananele foarte coapte, cu coaja pătată cu maro sau chiar neagră, conțin unele substanțe excepționale pentru sănătatea noastră, aceste substanțe active găsindu-se doar în bananele ajunse la maturitate.

Cu cat o banană are mai multe pete maronii, cu atât este mai sănătoasă pentru sistemul imunitar.

Bananele coapte au un conținut ridicat în antioxidanți. Antioxidanții sunt substanțe care pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi.

O informație nouă și interesantă legată de beneficiile bananelor coapte este aceea că ele conțin o substanță denumită Factor de Necroză Tumorală (tumor necrosis factor) care le oferă proprietăți anticancerigene, luptând cu celulele nesănătoase. TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienții cu cancer.

Cercetătorii japonezi au descoperit că extractul pur de banane coapte, injectat în sângele șoarecilor de laborator poate avea un efect stimulator asupra celulelor albe din sânge, ceea ce poate induce producerea de anumite citokine, cum ar fi TNF (Tumor Necrosis Factor).

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here