Când se dă startul la Programul Rabla 2016 pentru persoane fizice

0

programul_rabla

Sesiunea de depunere a dosarelor în vederea validării producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor pentru Programul „Rabla 2016′, ce va include în acest an și secțiunea „Rabla Plus’, se va derula în perioada 30 mai – 3 iunie, a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, AFM.

Programul Rabla din acest an va avea o nouă secțiune intitulată „Rabla Plus”, destinată impulsionării achiziției de mașini electrice. Cei care vor să-și cumpere o mașină nouă, care nu este poluantă, pot beneficia de ecobonusuri de până la 9.000 de lei, a anunțat ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, informează Digi24.

Persoanele fizice, firmele şi entităţile fără personalitate juridică pot să ceară bani de la stat pentru a-şi cumpăra maşini electrice noi.

„Cei care vor să aleagă o mașină care nu poluează deloc beneficiază de la Fondul de Mediu de două tipuri de tichete: un ecotichet de 5.000 lei, pentru achiziționarea unui autoturism electric hibrid, și un ecotichet de 20.000 de lei, pentru mașini 100% electrice”, a transmis ministrul.

În ceea ce privește programul clasic pentru 2016, rămâne în vigoare tichetul de casare de 6.500 de lei.

Guvernul va aloca  pentru „Rabla” 2016, 145 milioane de lei pentru scoaterea din circulaţie a aproximativ 20.000 de maşini vechi, plus alte 75 milioane de lei pentru achiziţia unor maşini noi electrice.

Mai mult, un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism.

Guvernul a stabilit că, pentru 2016, plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul Programului „Prima maşină” este de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015.

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanţii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui preţ nu depăşeşte suma de 50.000 de lei, la care se adaugă TVA.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here