Cafeaua sărată, nouă tendință de consum. Iată ce beneficii are

0

Foarte mulți oameni refuză să consume cafea cu sare, deoarece li se pare un gest ciudat și se sperie de gust. Revista britanică Nature a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta ce se întâmplă dacă adaugi un strop de sare în cană.

Potrivit acestora, sarea atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților. Mai mult decât atât, sarea ar permite cafelei să își etaleze toate aromele subtile pe care nu le simțim atunci când o bem cu zahăr.

Dacă omenirea pare a se împărți în două mari tabere, băutorii de ceai și băutorii de cafea, în cadrul celor din urmă au existat mereu trei grupuri: adepții cafelei negre, cei care apreciază laptele adăugat licorii negre și cei care pun puțin zahăr să atenueze gustul amar. Echilibrul existent a fost însă brusc tulburat de un nou grup: cei care își sărează cafeaua, conform 7sur7.be.

rtr2jsda

Cum tot ce este nou și oarecum ciudat prinde adesea, sarea în cafea a devenit deja o tendință pentru unii inițiați. Nu este însă un obicei cu totul nou, din moment ce ciocolata cu sare sau caramelul cu unt sărat și-au câștigat adepți de o bună perioadă de timp.

Probabil va trece însă destulă vreme până când în cafenele, între zaharniță și siropul de agave să fie pusă și o solniță, încheie 7sur7.be.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here