Beneficiile extraordinare ale fructelor exotice. Ar trebui să le consumi mai des

0

Sunt foarte gustoase, nutritive și ar trebui să le incluzi în dieta ta ori de câte ori ai ocazia. În rândurile de mai jos veți descoperi informații despre câteva fructe exotice: ce vitamine conțin, de ce sunt bune pentru tine și alte sfaturi nutriționale.

Uite 5 fructe exotice și beneficiile acestora:

Mango

mangoOriginar din Asia de Sud-Est, mango este un fruct exotic gustos și sănătos. Acesta este bogat în antioxidanți, vitaminele A și C, potasiu și fibre.

Se consumă după ce a fost curățat de coajă, iar sâmburele a fost înlăturat. Îl poți mânca ca atare, îl poți adăuga în salate de fructe sau legume, în sucuri sau smoothie-uri sau în alte diverse rețete.

Papaya

sanatate-papayaPapaya este un fruct exotic în formă de pară și provine din America Centrală. Este un fruct de dimensiuni mari cu un gust dulce.

Papaya este bogat în vitamina C, este o sursă foarte bună de potasiu și conține niște enzime ce ajută digestia. Poți savura acest fruct crud sau copt la cuptor cu un strop de lămâie.

Acai

elib_4083142Fructele de acai provin din Braziliană, sunt mici, închise la culoare și rotunde, foarte asemănătoare cu afinele. Gustul? Ciocolată amestecată cu fructe de pădure!

Fructul de acai este consumat de obicei sunt formă de suc sau smoothie, însă îl poți consumă așa cum e sau îl poți adăuga peste cereale (în varianta natur sau uscată). Denumite super-alimente, fructele de acai sunt bogate în antocianine și acizi grași esențiali, ambele având foarte multe beneficii pentru sănătate.

Fructul pasiunii

fructul-pasiuniiFructul pasiunii are forma unui ou și este disponibil în nuanțe de mov, roșu sau galben când este copt. Este un fruct bogat în vitaminele A și C, potasiu și fibre, iar vestea bună este că un fruct are doar 16 calorii.

Se consumă după ce a fost tăiat în două și cu ajutorul unei lingurițe se savurează pulpa cu semințe. Merge de minune natural, în salate de fructe sau servit cu carne de pește sau pui.

Guava

guavasSuculentă, acidă și dulce, guava are gust de căpșuni amestecate cu pere. Rotund sau oval, fructul exotic de guava este o excelentă sursă de vitaminele A și C, fibre, potasiu și fosfor.

Poți savura acest fruct crud sau sub formă de sucuri sau gemuri.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here