Bei cafea preparată la ibric? Descoperă ce efect are asupra sănătății

1

Obișnuiești să bei cafea? Probabil nu ai asociat această băutură cu creșterea colesterolului, însă câteva studii au arătat clar acest lucru. Creșterea nivelului colesterolului după ce ați consumat o cafea depinde de modul în care aceasta a fost preparată.

Conform unui studiu olandez, consumul de cafea nefiltrată cauzează creșterea colesterolului. Prin turnarea apei fierbinți direct pe cafeaua măcinată se extrage cafestolul și cafeola, două substanțe responsabile pentru acest efect.

Același lucru este valabil și când cafeaua fin măcinată este fiartă în apă de mai multe ori, cum este cazul la cafeaua turcească, precum și când se utilizează un filtru metalic în locul unui filtru de hârtie.

De exemplu, cafeaua turcească, mai exact 5 cești de cafea, consumate zilnic, poate duce la o creștere cu 13 miligrame de colesterol per decilitru.

Cafeaua preparată prin fierbere conține cea mai multă cantitate de cafeola și cafestol. Cinci cești pe zi ridică nivelul colesterolului la 19 miligrame per decilitru.

Cafeaua la fitru conține foarte puțin sau chiar deloc aceste substanțe, neafectând nivelul colesterolului.

loading...
loading...
loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here